• Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Tot 30 dagen retour, zonder gedoe
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Regelmatige afname? Vraag een zakelijk account aan!
  • Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Tot 30 dagen retour, zonder gedoe
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Regelmatige afname? Vraag een zakelijk account aan!

Werkkleding en veiligheidsuitrusting zijn essentiële onderdelen van de uitrusting voor werknemers in verschillende industrieën en beroepen. Ze zijn ontworpen om werknemers te beschermen tegen de risico's en gevaren die gepaard gaan met hun werkzaamheden, zoals letsel door vallen, impact, chemicaliën, hitte, koude, elektriciteit, enzovoort.

De specifieke soorten werkkleding en veiligheidsuitrusting die worden gebruikt, variëren sterk afhankelijk van de aard van het werk en de omgevingsomstandigheden. Enkele veelvoorkomende voorbeelden zijn:

Veiligheidshelmen: Ontworpen om het hoofd van werknemers te beschermen tegen vallende objecten, stoten of elektrische schokken op bouwplaatsen, in magazijnen, en andere industriële omgevingen.

Veiligheidsbrillen: Bieden bescherming voor de ogen tegen stof, splinters, chemicaliën, en andere gevaren op de werkplek, zoals in laboratoria, houtbewerking en metaalbewerking.

Veiligheidsschoenen: Speciale schoenen met versterkte neuzen en zolen die de voeten beschermen tegen impact, vallende objecten, puncties, en slippen, vaak gebruikt in de bouw, logistiek, en productie.

Veiligheidshandschoenen: Handschoenen gemaakt van speciale materialen, zoals leer, rubber of synthetische vezels, die beschermen tegen snijden, puncties, chemicaliën, hitte, koude, en andere risico's, gebruikt in de bouw, chemische industrie, enzovoort.

Veiligheidsvesten: Hoog zichtbare vesten met reflecterende strepen die de zichtbaarheid van werknemers vergroten in omgevingen met weinig licht, zoals op wegen, bouwplaatsen, en in de logistiek.

Ademhalingsbescherming: Maskers of ademhalingstoestellen die bescherming bieden tegen schadelijke stoffen, gassen, dampen, en stofdeeltjes in de lucht, gebruikt bij het werken met chemicaliën, in de gezondheidszorg, en andere toepassingen.

Naast deze uitrusting kunnen werknemers ook specifieke kleding dragen, zoals brandwerende kleding, regenkleding, thermische kleding, en andere speciale kledingstukken, afhankelijk van de specifieke risico's en vereisten van hun werkplek.

Het gebruik van geschikte werkkleding en veiligheidsuitrusting is van vitaal belang om de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen en om het risico op letsel of ziekte op de werkplek te minimaliseren. Bedrijven zijn vaak verplicht om te voldoen aan specifieke regelgeving en normen met betrekking tot werkkleding en veiligheidsuitrusting, afhankelijk van de industrie en het land waarin ze actief zijn.

Werk kleding en veiligheid