• Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Tot 30 dagen retour, zonder gedoe
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Regelmatige afname? Vraag een zakelijk account aan!
  • Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Tot 30 dagen retour, zonder gedoe
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Regelmatige afname? Vraag een zakelijk account aan!

Een rolmeter, ook wel een meetlint genoemd, is een flexibel meetinstrument dat wordt gebruikt om lineaire afstanden te meten. Het is een veelvoorkomend en veelzijdig gereedschap dat wordt gebruikt in verschillende industrieën, waaronder bouw, timmerwerk, interieurontwerp, en ambachtelijk werk.

Een typische rolmeter bestaat uit een behuizing van kunststof of metaal waarin een veermechanisme is ingebouwd. Aan het uiteinde van het meetlint bevindt zich een haak of lipje waarmee het meetlint aan het te meten oppervlak kan worden vastgemaakt. Het meetlint zelf is gemaakt van een flexibel materiaal, zoals metaal of glasvezel versterkt kunststof, dat kan worden uitgetrokken en opgerold in de behuizing.

Rolmaten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, van enkele meters tot tientallen meters, en zijn voorzien van maataanduidingen in verschillende eenheden, zoals centimeters, millimeters, inches en voeten. Sommige rolmaten hebben ook extra functies, zoals een vergrendelingsmechanisme om het meetlint op zijn plaats te houden, een schokabsorberende behuizing voor duurzaamheid, of een riemclip voor gemakkelijk dragen.

Het gebruik van een rolmeter is eenvoudig. De gebruiker trekt het meetlint uit de behuizing en plaatst de haak of lipje aan het ene uiteinde op het beginpunt van het te meten oppervlak. Vervolgens wordt het meetlint langs het oppervlak uitgerold totdat het gewenste meetpunt is bereikt. De maataanduiding op het meetlint geeft vervolgens de gemeten afstand aan.

Al met al is een rolmeter een essentieel gereedschap voor nauwkeurige metingen van lineaire afstanden in verschillende toepassingen. Het biedt gebruikers een snelle, gemakkelijke en betrouwbare manier om afstanden te meten bij verschillende projecten en werkzaamheden.

Rolmeter