• Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Tot 30 dagen retour, zonder gedoe
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Regelmatige afname? Vraag een zakelijk account aan!
  • Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Tot 30 dagen retour, zonder gedoe
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Regelmatige afname? Vraag een zakelijk account aan!

Een markeermeter, ook wel een meet- en markeergereedschap genoemd, is een handig instrument dat wordt gebruikt om nauwkeurige metingen uit te voeren en markeringen aan te brengen op verschillende oppervlakken. Het is een veelzijdig gereedschap dat wordt gebruikt in bouw-, timmerwerk-, metaalbewerkings- en andere ambachtelijke toepassingen waar precisie en consistentie belangrijk zijn.

Een typische markeermeter bestaat uit een liniaal of meetlat met geïntegreerde markeringen, zoals maateenheden (zoals centimeters, inches, millimeters) en markeringen voor hoeken, schaalverdelingen of andere relevante metingen. Deze meetlat kan van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals metaal, plastic of hout, en kan in lengte variëren afhankelijk van de specifieke toepassing.

Naast de meetlat heeft een markeermeter vaak ook andere handige functies, zoals:

Inkepingen of puntjes: Deze worden gebruikt om gemakkelijk referentiepunten aan te brengen op het werkstuk voor het maken van markeringen.

Schuifregelaar of verstelbare armen: Hiermee kunnen metingen nauwkeurig worden aangepast en kunnen hoeken worden ingesteld voor het maken van sneden of verbindingen.

Waterpas of niveau: Sommige modellen hebben een ingebouwde waterpas om ervoor te zorgen dat het werkstuk perfect horizontaal of verticaal is.

Potloodhouder: Hiermee kan een potlood of markeerstift stevig worden vastgehouden om nauwkeurige markeringen aan te brengen.

Het gebruik van een markeermeter vereist vaardigheid en precisie om ervoor te zorgen dat metingen nauwkeurig worden uitgevoerd en markeringen correct worden aangebracht. Het is een handig hulpmiddel voor professionals en doe-het-zelvers die streven naar nauwkeurigheid en efficiëntie in hun werk.

Markeermeter