• Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Tot 30 dagen retour, zonder gedoe
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Regelmatige afname? Vraag een zakelijk account aan!
  • Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Tot 30 dagen retour, zonder gedoe
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Regelmatige afname? Vraag een zakelijk account aan!

Een bankschroef is een essentieel klemgereedschap dat wordt gebruikt voor het vastzetten van werkstukken tijdens diverse klussen, zoals houtbewerking, metaalbewerking, lassen, enzovoort. Het bestaat uit een vast deel, dat aan een werkbank of een ander stevig oppervlak wordt bevestigd, en een beweegbaar deel dat het werkstuk vastklemt.

Het vaste deel van de bankschroef wordt aan een werkbank gemonteerd met behulp van bouten of klemmen, terwijl het beweegbare deel, de kaken genaamd, door een schroefdraadmechanisme naar binnen of naar buiten kan worden bewogen. Hierdoor kan de bankschroef worden aangepast aan de grootte van het werkstuk dat moet worden vastgeklemd.

Bankschroeven zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en stijlen, afhankelijk van de specifieke toepassing en het gewenste gebruik. Sommige bankschroeven hebben bijvoorbeeld draaibare kaken, waardoor ze geschikt zijn voor het vastzetten van werkstukken met onregelmatige vormen, terwijl andere bankschroeven extra brede kaken hebben voor het vastklemmen van grote werkstukken.

Het gebruik van een bankschroef is eenvoudig. Het werkstuk wordt tussen de kaken geplaatst en vervolgens worden de kaken stevig vastgedraaid met behulp van de schroefdraadmechanisme, waardoor het werkstuk veilig op zijn plaats wordt gehouden tijdens het bewerken of manipuleren. Dit zorgt voor een veilige en stabiele werkplek, wat essentieel is voor precisiewerk en het voorkomen van letsel.

Al met al is een bankschroef een onmisbaar gereedschap voor elke werkplaats, zowel professioneel als thuis, en het wordt veel gebruikt in verschillende ambachten en industrieën waarbij werkstukken moeten worden vastgezet voor bewerking of reparatie.