• Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Tot 30 dagen retour, zonder gedoe
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Regelmatige afname? Vraag een zakelijk account aan!
  • Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Tot 30 dagen retour, zonder gedoe
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Regelmatige afname? Vraag een zakelijk account aan!

Een elektrische breekhamer, ook wel bekend als een sloophamer of sloopbeitel, is een krachtig gereedschap dat wordt gebruikt voor het afbreken en verwijderen van materialen zoals beton, steen, tegels en ander vast gesteente. Hier zijn enkele kenmerken en functies die vaak geassocieerd worden met elektrische breekhamers:

Slagkracht: Elektrische breekhamers zijn ontworpen met een aanzienlijke slagkracht die wordt gegenereerd door een roterend mechanisme in combinatie met een hamermechanisme. Dit maakt ze geschikt voor het breken van harde materialen.

SDS-Max Boorkop: Veel breekhamers zijn uitgerust met een SDS-Max boorkop, wat een snelwisselsysteem is waarmee beitels en boren snel en eenvoudig kunnen worden verwisseld zonder extra gereedschap.

Variabele Snelheid en Omkeerbare Motor: De mogelijkheid om de snelheid aan te passen en een omkeerbare motor dragen bij aan de veelzijdigheid van het gereedschap, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen.

Handgrepen en Trillingsdemping: Ergonomische handgrepen en trillingsdemping helpen de gebruiker comfortabel te werken, zelfs bij langdurig gebruik, en verminderen de overdracht van trillingen naar de handen.

Dieptestop: Sommige breekhamers hebben een instelbare dieptestop, waarmee de gebruiker de diepte van het breekwerk nauwkeurig kan regelen.

Toepassingen: Elektrische breekhamers worden veel gebruikt in de bouw en sloopwerkzaamheden voor taken zoals het verwijderen van tegels, doorbreken van beton, slopen van muren en algemene sloopwerkzaamheden.

Bij het gebruik van een elektrische breekhamer is het belangrijk om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen, zoals veiligheidsbril, gehoorbescherming en handschoenen. Het kiezen van het juiste type beitel of punt, afhankelijk van het materiaal, is ook essentieel voor efficiënt en veilig gebruik.

Elektrische Breekhamer