• Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Tot 30 dagen retour, zonder gedoe
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Regelmatige afname? Vraag een zakelijk account aan!
  • Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Tot 30 dagen retour, zonder gedoe
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Regelmatige afname? Vraag een zakelijk account aan!

Een elektrische boorhamer is een krachtig handgereedschap dat wordt gebruikt voor boren in harde materialen, zoals beton, steen, metselwerk en andere vergelijkbare oppervlakken. Hier zijn enkele kenmerken en functies die vaak geassocieerd worden met elektrische boorhamers:

Rotatie en Slagkracht: Elektrische boorhamers combineren roterende bewegingen met een hamermechanisme, wat resulteert in een slagkracht die het boren in harde materialen vergemakkelijkt. Dit maakt ze effectiever dan standaard boormachines.

SDS-Boorkop: Veel elektrische boorhamers zijn voorzien van een SDS-boorkop (Special Direct System), die snel en eenvoudig het boor- of beitelgereedschap laat verwisselen zonder extra gereedschap.

Variabele Snelheid en Omkeerbare Motor: De mogelijkheid om de snelheid aan te passen is handig voor verschillende materialen en boordiameters. Een omkeerbare motor maakt het mogelijk om zowel voor- als achteruit te boren.

Dieptestop: Een dieptestop stelt de gebruiker in staat om de boordiepte precies in te stellen, wat nuttig is bij projecten waar nauwkeurige boordieptes vereist zijn.

Handgrepen en Trillingsdemping: Ergonomisch ontworpen handgrepen en trillingsdemping dragen bij aan het comfort van de gebruiker en verminderen vermoeidheid bij langdurig gebruik.

Toepassingen: Elektrische boorhamers worden vaak gebruikt in bouw- en renovatieprojecten waar het nodig is om gaten te boren in harde materialen, zoals bij het plaatsen van ankers, installeren van leidingen of bij sloopwerkzaamheden.

Bij het kiezen van een elektrische boorhamer is het belangrijk om rekening te houden met het beoogde gebruik, de boordiameter en het materiaal waarin je gaat boren. Het is ook essentieel om de veiligheidsvoorschriften te volgen, inclusief het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals oogbescherming en gehoorbescherming.

Elektrische Boorhamer