• Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Tot 30 dagen retour, zonder gedoe
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Regelmatige afname? Vraag een zakelijk account aan!
  • Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Tot 30 dagen retour, zonder gedoe
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Regelmatige afname? Vraag een zakelijk account aan!

Accu's voor accu-gereedschap, ook wel bekend als gereedschapsaccu's of powerpacks, zijn speciaal ontworpen batterijen die worden gebruikt om draadloze elektrische gereedschappen van stroom te voorzien. Hier zijn enkele kenmerken en overwegingen met betrekking tot accu's voor accu-gereedschap:

Voltage: Ze zijn beschikbaar in verschillende voltageklassen, zoals 12V, 18V, 20V, 24V, en hoger. Het juiste voltage hangt af van het specifieke gereedschap.

Capaciteit (Ah): De capaciteit van de accu, gemeten in ampère-uren (Ah), geeft aan hoeveel energie de accu kan opslaan. Een hogere capaciteit betekent over het algemeen een langere gebruiksduur.

Compatibiliteit: Niet alle accu's zijn compatibel met elk gereedschap. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de accu geschikt is voor het specifieke merk en model gereedschap.

Type accu: Gangbare typen accu's voor accu-gereedschap zijn lithium-ion (Li-ion) en nikkel-metaalhydride (NiMH). Lithium-ion accu's zijn populair vanwege hun hoge energiedichtheid en lichtgewicht.

Merk-specifieke accu's: Veel fabrikanten van elektrisch gereedschap hebben specifieke accu's die alleen compatibel zijn met hun eigen gereedschapslijn. Het is belangrijk om accu's van hetzelfde merk te gebruiken als het gereedschap.

Snelladen: Sommige accu's bieden snellaadfuncties, waardoor de oplaadtijd wordt verkort.

Levensduur: De levensduur van een accu wordt beïnvloed door factoren zoals het aantal laadcycli en de manier waarop de accu wordt gebruikt en opgeslagen.

Het is raadzaam om accu's te gebruiken die zijn ontworpen voor het specifieke gereedschap en regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals het juist opslaan en periodiek ontladen/opleggen om de levensduur te maximaliseren.

Accu's